Veelgestelde vragen

Contact

Zit je niet goed in je vel? Een ontmoeting helpt!

mrt 5, 2021 | Blogs

Gastblog van @Ease, vrijwilligersorganisatie voor jongeren

Elkaar ontmoeten, even overleggen, samen inspiratie opdoen, meedenken, praten en luisteren. Dat gaat zoveel gemakkelijker als je elkaar daadwerkelijk echt kunt zien. Sinds 2017 bouwen we bij Stichting @ease aan een stabiele landelijke organisatie voor en door jongeren. We werken met mensen uit het hele land en ontmoetten elkaar daarom graag centraal bij Seats2Meet, een vergaderlocatie in Den Bosch.

Hoe gaat het eigenlijk echt met jou?

Dat is de centrale vraag die onze vrijwilligers stellen aan de jongeren die @ease bezoeken. Bij @ease kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar namelijk altijd gratis en anoniem langskomen om te praten over alles waar ze mee zitten of zich zorgen over maken. In onze relaxte spreekkamers komen alle onderwerpen aan bod: dat het thuis niet veilig is, dat iemand studiestress heeft, ontzettend verliefd is of totaal in de put zit. Bij @ease kunnen jongeren erover praten met leeftijdsgenoten. Op de achtergrond zijn altijd zorgprofessionals aanwezig (zoals psychologen en psychiaters) voor het geval er specifieke vragen zijn of directe (crisis)hulp nodig is. Jongeren kunnen zonder wachtlijst langskomen in Maastricht, Heerlen, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Via onze chatfunctie kunnen jongeren online een luisterend oor vinden.

Praten en écht luisteren helpt…

Wat we doen bij @ease lijkt simpel, maar is het niet altijd. Veel jongeren vinden het moeilijk om hulp te zoeken: ze schamen zich, willen niet dat anderen zich zorgen gaan maken of denken dat hun probleem niet erg genoeg is. Daarom maken we het zo laagdrempelig mogelijk. We luisteren naar hun verhaal, zorgen dat ze kunnen ventileren, zich gezien voelen en zich daardoor minder alleen of ‘raar’ voelen. En écht luisteren is iets wat onze jonge vrijwilligers heel goed kunnen: spontaan, openminded en zorgvuldig getraind door @ease.

Steun jij ons?

We hebben net onze 5e vestiging geopend en willen natuurlijk landelijk doorgroeien. We willen namelijk dat geen enkele jongere er alleen voorstaat als het (l)even niet lekker loopt. Steun voor @ease is welkom: wil jij vrijwilliger of professional worden bij één van onze vestigingen? Fantastisch! Wil jij helpen een nieuwe vestiging op te starten: prachtig! Ben je steengoed in social media: je bent welkom! PR en fondsenwerving helemaal jouw ding: yes! En anders: elke kleine of grote financiële donatie is welkom.

En vooral: vertel jongeren in jouw omgeving over @ease. Vertel ze dat praten helpt en dat ze – als het thuis of met vrienden ongemakkelijk voelt – altijd terecht kunnen bij ons. Gratis, anoniem en zonder wachtlijst. Misschien is het precies het zetje dat nodig is om die eerste stap naar hulp te zetten.

Voor meer informatie kijk je op www.ease.nl of één van onze social media kanalen. Interesse of een concrete vraag? Stuur dan een e-mail naar info@ease.nl


Seats2meet Brabant vindt het fijn artikelen van gastbloggers een podium te geven, want wij zijn nu eenmaal geen standaard vergaderlocatie. Bezoek jij ook regelmatig een van onze locaties en heb je een artikel te delen of een online training? Let us know! Of wil je gewoon lekker onze artikelen in de nieuwsbrief lezen?


Wil je meer artikelen lezen?

nieuws

En nog heeeeeel veel meer leuke artikelen én evenementen vind je op de sites van onze 2 andere locaties

Doe er je voordeel mee!
Groet,

Helma Schellen, marketing Seats2meet
(en ja, connecten is fijn)